Den absolut bedste Italiener på Hønsedagen 2018, god type, form og farve, fin fin stilling af styrefjer, udstillet af Kjeld Sørensen, Solbjerg

13. oktober hønsedag i Lunden Silkeborg, en god dag med store Italienere i farverne, Hvid, Sort, Blå, Sølvhalset, hvid Sort Colombia,  Laksefarvet og Guld Sort Randet, samt store Ancona, Dværg italienere i Sølvhalset og Dværg Ancona.

Det er ikke altid let at give en kritik og bedømmelse på en hønsedag, da dyrene på dette tidspunkt af året ikke er fuldt udviklede og færdige.

Der var lovende ungdyr i type og farve i alle varianter af Italiener, mange manglede mindst 2 mdrs. udvikling, der var en del diskution om farver og tegninger, den ene hvide høne var helt prima i type og form og fin fin stilling af styrefjer i halen.

Det med stilling af styrefjer er noget som der er meget fokus på, da man meget tit ser dyr med styrefjer som er begyndende vandret liggende, man ser også høner hvor de 2 øverste styrefjer ligger ind over hinanden og avl med en høne hvor de øverste styrefjer ligger ind over hinanden, det giver haner med sejl fjer som stritter ud til hver side.

 Laksefarvet og Guld Sort Randet er noget helt nyt i Danmark, kommet ind i landet ved en tilfældighed via nogle rugeæg, spændende om det kan føre til mere med de meget få dyr som er til rådighed

Ancona med god type og form, god farve og tegning, og rigtig fin markering af vingebånd, god høne men den var for lille.

Sølvhalset dværge i ganske gode typer og form, hønen med forkert stilling af øverste styrefjer, Ancona dværge som kun var antagelinge af type og form, rimelig farve og tegning på hønen

Man skal være helt obs på kam fejl, vi så enkelte hvor en dommer helt klart, ville slå dyret ud eller skrive bedre skåret kam på kortet og så trække hårdt.

En Italiener skal have gule løb, og her så vi fra næsten ingen gult til fine gule løb og Ancona skal have gule løb med sorte pletter på forsiden. de viste dyr havde løb som helt manglede den gule farve og til gule i en rimelig farve, men desværre, pletterne manglede på Ancona, men jeg tror at de er på vej.

En helt igennem fin hønsedag

Carsten Blohm

Hønsedag 2017, Sort hane med dårlig løbsfarve

Hønsedag 2017, Sort Høne med prima løbsfarve

Hønsedag 2018, gode vingebånd på Stor Ancona